sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Hyviä syömisiä ja ostoksia


Pari päivää Siskon luona tuntuu mahassa ja jaloissa. On siis syöty ja hiihdetty. Kotiin lähdettäessä saatiin vielä makoisa ruokapaketti mukaan. Oikeastaan Sisko pakkasi tuliaisjuustojamme, koska oli sitä mieltä, että heillä ne eivät kuluisi.

Jo ennen joulua olin ostanut Kotkan Euromarketista kuivattuja viikunoita ensin itselleni ja maistettuani myös lahjaksi Ystävälle. Viikunat (tavaramerkki on Delicala ja pakkauttaja System Frugt) ovat tosi hyviä. Ne ovat sopivan kuivia mutta pehmeitä. Nautiskelemme niitä juustojen kanssa. Siskokin oli löytänyt samat viikunat Jyväskylän Euromarketista ja niiden loputtua ostanut vielä paketin, jossa on viikunoiden lisäksi aprikooseja ja taateleita. Tämmöisen paketin saimme juustojen mukaan. Lisäksi hän pani kassiin vielä rosmariininoksia. Matkalla ostettiin hunajaa, ja nyt ollaan sitten Miehen kanssa nautittu vuohenjuusto-hunajaleipiä.

Olen tykännyt kombinaatiosta vuohenjuusto, hunaja ja rosmariini jo kauan ja syönytkin mielestäni niitä usein, mutta vasta nyt Mies tajusi yhdistelmän hienouden. Meidän piti tänä aamuna jakaa loppu juusto tasan, jotta molemmat saivat tätä herkkua. Minä tosin vetelin aluksi kinkkuleipiä, koska löysin Jyväskylän Citymarketista ihanaa sinappia.

Jyväskylän Citymarketissa on ns. jenkkihylly, johon ilmeisesti kauppa itse tuo erilaisia amerikanherkkuja. Monia niistä en tunne, ja nyt joulun alla valikoima ei ollut kovin iso, mutta ainakin vaahtokarkkitahnojen ja kirsikkalimonaatin ystäville sitä hyllyä suosittelen. Ostin tällä kertaa pikkuruisia vaahtokarkkeja, joita sitten Siskonlasten kanssa pantiin kaakaoon hiihtolenkin päätteeksi.

Lisäksi ostin itselleni amerikkalaista sinappia, joka tosin on nimeltään French's. Valikoimissa oli perussinappia ja hunajasinappia. Molemmat pullot lähtivä mukaan, ja nyt joulun kunniaksi olen pursotellut reilusti hunajaversiota kinkkuleiville. Nam! Amerikkalainen sinappi on makeaa, mutta samalla riittävän sinappista ainakin minun makuuni.

Löysinpä vielä samasta kaupasta kannatettavan uutuuden naisten elämään: Vuokkoset kompostoituvan pikkuhoususuojan. Ei tästä tämän enempää kuin että tuote on ekologisuuden lisäksi kotimainen.

Joulusyömisistä vielä sen verran, että nyt alkaa olla se vaihe, jossa suklaa ei enää kovin houkuttele. Pieni tauko on muutenkin paikallaan, sillä Siskonlasten Wii-masiina näytti minulle ylipainoa. Tosin testinsä jälkeen se ilmoitti sekä minulle että Miehelle meidän Wii-ikämme olevan kymmenen vuotta todellista pienempi. Vetreää väkeä siis ollaan! Tämä tieto siivittänee meidät tulevan vuoden kuntoiluun.

Ei kommentteja: