lauantai 8. marraskuuta 2008

Kotkan uusin kahvila

Sisko on ehtinyt jo kommentoida, että olen kirjoittanut kaikesta muusta paitsi "kirjoista, kahviloista ja kukkapenkeistä". Tässä siis raportti Kotkan uusimmasta kahvilasta. Voisin jopa sanoa parhaimmasta.

Cafe Arome avasi ovensa Keskuskadulla tänä syksynä. Olen ehtinyt käydä siellä muutamaan otteeseen. Omistaja on kuulemma turkkilaissyntyinen ja kondiittori on kotoisin Istanbulista. Pullat ja leivokset ovat mahtavia. Tarjolla on myös suolaista, joita en ole vielä maistanut: korvapuusti tai brownie ovat tähän mennessä vieneet voiton sämpylöistä ja jopa erikoisen näköisistä tonnikalakierteistä.

Kahvilan sisustus on moderni, seinustalla on pitkä sohva ja pieniä pöytiä, isot ikkunat tuovat valoa ja kaiken kruunaavat valaistu vitriini ja peilitaustaiset hyllyt, joilla on isoissa lasipurkissa suklaakarkkeja. Leivonnaisten lisäksi ostettavana on myös suklaakonvehteja ja -karamelleja.

Leivonnaisvalikoima on runsas: croisantteja erilaisin täyttein, pikkuleipiä samoin, pullaa eri muodoissa ja leivoksia. Osa leivoksista on pyöreästä kakusta leikattuja paloja, osa isoja nelikulmaisia. Niissä on täytteenä jonkinlaista kreemiä, joka ei muistuta lapsuudessa syötyä voikreemiä, vaan on jotenkin kevyempää. Kevyt kuvaa tässä vain tuntumaa suussa, ei kalorimäärää.

Kävimme tänään Miehen kanssa hoitamassa asioita, jonka jälkeen halusimme kahville. Hienon näköisen krokantti-karamellileivoksen lisäksi Mies osti suklaasydämen. En ole raaskinut vielä avata sitä.

Ainoa negatiivinen asia Aromessa on tee. Tarjolla on tavanomaisessa lasipannussa haudutettua teetä tai pussiteetä, taisi olla Liptonia. Tämäntasoisessa paikassa voisi olla pienet pannut tms. joissa voisi haudutella haluamansa vahvuista. Plussaa siitä, että ainakin toisinaan on turkkilaista omenateetä, vaikka se onkin minun makuuni liian makeaa.

Mies oli tyytyväinen kahviinsa, ja me molemmat palveluun. Tiskin takana häärivät tytöt ovat iloisia ja kohteliaita. Taustamusiikkina soi sopivalla volyymilla Eros Ramazotti, mikä sopi hyvin kahdenkeskiseen kahvihetkeen kesken päivän. Joka kerta kun olen käynyt Aromessa, siellä on ollut väkeä. En ole siis ainoa, joka pitää Aromen antimista.

1 kommentti:

david santos kirjoitti...

Great work!
I love your creations! Good photos and good food!!! Congrats!!!!!!!!!