sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Tilannekatsaus


Opettajan elämää: Pitkä viikonloppu on mennyt kokeita ja esseitä ym. kirjoituksia lukiessa. Onneksi on satanut. Kuvan maisema on edessäni, joten olen tuijotellut vaihtelevaa ilmaa kuunnellen samalla lintujen laulua. Osa niistä karjuu niin kovaa, että sen kuulee ikkunan läpi.

Kirjoista: Lukupiirin kokous on huomenna, ja luettava kirja unohtui kotiin. No, Siri Hustved ei oikein imaissut, joten ehkä on hyvä saada kimmoketta lukemiseen muiden kommenteista. Työminällä pitämäni lukupäiväkirjablogikin odottaa postauksia, mutta kun ei ehdi.

Kahviloista: Siis mistä? Missään kahviloissa ehdi istua. Varsinkaan kun ne voitelevat sämpylät niin paksulti voilla.

Kukkapenkeistä: Oli sitten paha myyrätalvi. Pe-le! Hyvän kokoinen vaahtera, joka oli suojattu kaksinkertaisella verkolla, on ilmeisesti mennyttä. Näyttää siltä, että myyrä kaivautunut alakautta rungon kimppuun. Tai sitten se on ollut tosi pieni rusakko, jos on kanaverkon silmien läpi mahtunut. Kuudesta viime kesänä istutetusta ruususta on kolme varmasti selvinnyt, muilta vielä odotellaan elonmerkkiä. Kaksi samoin viime kesänä istutettua syreeniä on syöty melkein maan tasalle. Versoja näkyy, mutta saa nähdä, miten käy. Ensi syksynä on kanaverkolle kysyntää.

Juoksemista: Jos huomenaamuna tekisi pikku lenkin...

Muusta maailmanmenosta: Voisiko ne aseluvat ja aseet ottaa vaikka väliaikaisesti pois, jos vähänkin epäilyttää? Tuskin ase kotona kenenkään tilannetta varsinaisesti parantaa. Samalla voisi kerätä pyssyjä pois globaalimminkin. Olisi vähemmän masentavia uutisia.

Mitään hyvää? Fazerin uusi salmiakki-Pätkis, jonka olisi voinut tuoda markkinoille vasta, kun kevätjuhla on ohi. Mekkoon mahtuminen saattaa olla uhattuna.

Ei kommentteja: