lauantai 30. toukokuuta 2009

Kevään juhlia!


Onnea valmistuneille! Onnea ylioppilaille, aikuisille ja nuorille!

Eilinen aamu alkoi turhan varhain, mutta mukavasti. Kummipoikani valmistui ammattikoulusta. Puolentoista tunnin juhlassa taputimme 150 tekniikan ja rakentamisen ammattilaiselle. Toinen mokoma palvelualalta valmistuneita sai todistuksensa ensimmäisen juhlan jälkeen.

Kotekon valoisa sali, nuoret miehet ja muutamat naiset juhlapuvuissaan, rehtorin ja pastorin puhe, oman koulun muusikko-opiskelijoiden esitys ja Suvivirsi. Hienot ainekset juhlalle. Tilaisuuden kruunasi vielä kahvit suosikkikahvilassani Aromessa.

Onnea aikuisille ylioppilaille! Oman koulumme kevätjuhla alkoi illalla kello kuusi. Lyseon hieno sali riitti sopivasti pienelle ylioppilaiden joukolle, ja tunnelma oli mukava. "Kyllä ylioppilaslakki pukee varttuneempaakin", sanoi rehtori puheessaan.

Gaudeamusta laulaessani tajusin, että työt on tältä vuodelta tehty. Ei aivan kokonaan tietenkään: myöhässä palautettuja tekstejä ja pari uusintakoetta on tulossa, mutta niitä en aio miettiä viikkoon. En myöskään suunnitella kurssiparannuksia tai siivota papereita. Ne saavat odottaa. Tämän kevätjuhlafiiliksen haluan pitää hetken. Päätin myös printata ensi syksynä työhuoneen ilmoitustaululle muutaman kevätjuhlakuvan, että sitten marraskuun pimeillä muistaisi, mitä varten tätä hommaa tekee.

Onnea nuorille ylioppilaille! Tänään on vielä edessä Miehen Kummilapsen yo-juhlat. Saa nähdä, miten ruusu kestää automatkan, kun on luvattu jopa hellettä. Onneksi lahjapussissa kukkivat unikot eivät nuukahda.

Ai niin. Painontarkkailuprojekti onnistui. Mahduin mekkoon ja uuden bodyn ansiosta se näyttää jopa sopivalta. Kyllä lycra on hyvä keksintö!

1 kommentti:

Halo Efekti kirjoitti...

Sulla ei ihan varsinainen loma tainnutkaan alkaa vielä, mutta kesäloman alkajaistunnelmaa on ilmassa. Mukavaa kesää!