keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kohua kalapalasta

Lueskelin kahvilassa iltalehteä. Suurena uutisen kerrottiin, että Vantaalla oli kouluun kutsuttu poliisi, koska koulupoika oli ottanut neljä kalapuikkoa sallitun kolmen sijaan. Verkko-Iltasanomissa sittemmin oli uutinen korjattu Vantaan kaupungin tiedotteen perusteella: kyseessä eivät olleet kalapuikot, vaan kalapalat.

Mahtavaa uutisointia. Olipa sekä lehteen että verkkoonkin käyty ottamassa kuva ruokalautasesta, jolla komeili ylimääräinen puikko tahi pala.

Okei, kyllähän poliisin kutsuminen kouluun sen takia, ettei oppilas suostu tulemaan keskustelemaan käytöksestään, on aika erikoista.

Minun sympatiani ovat tässä kuitenkin kokonaan koulun puolella. Paperilehdessä pojan äiti sanoo jotenkin, että vaikka kyse on sanavalmiista nuoresta, niin kyllähän koululla pitäisi olla käytössä muitakin keinoja kuin poliisin kutsuminen.

Niinpä. Mitähän keinoja tässä tarjoaisi, jos oppilas ei noudata sääntöjä eikä usko puhetta? Iltasanomien jutun perusteella kuraattorilla ei ole oikeutta ottaa kiinni poistaakseen oppilasta luokasta - eikä sellaista oikeutta tarvitsisi mielestäni kenelläkään olla, koska minusta ketään ei pitäisi joutua väkivalloin poistamaan. Kyllä pyynnön/käskyn poistua pitäisi riittää.

Ei tässä tiedä, itkeäkö vai nauraa. Hienon keskustelun ruoka-annosten koosta, käyttäytymisestä ja kasvatuksesta sekä kouluruokailun määrärahoista Iltasanomat joka tapauksessa sai aikaan. Pelkästään Hesarin keskustelupalstalla on tässä vaiheessa 776 kommenttia.

Ei kommentteja: