maanantai 19. tammikuuta 2009

Ope oppimassa

Tänään alkoi taas opiskelu. Otsikossa lupaan reteästi oppimista, koska tiedän, että opiskellessa aina jotain oppii. Ei tosin välttämättä sitä, mitä opetussuunnitelmassa on mainittu.

Pääsin viime metreillä mukaan PedaCasting-kurssille, jonka nimi hieman kyllä tökkii. Castingista tulee mieleen mallikoulu. Toisaalta opekouluahan tässä nyt jälleen käydään ja globaalissa maailmassa eletään, niin että englanti toimii kyllä.

Tänään jo opin, että kannattaisi kuitenkin kirjoittaa salasanat jonnekin paperille. Onneksi näihin wikeihin sun muihin on laadittu "unohditko salasanasi" -systeemi. Opin myös lisäämään Google-kartalle linkin, joten ei mene hukkaan tämä kurssi.

Tänään kuulin myös, että iltakoulun lisäksi pääsen piakkoin päivätöihinkin. Se on sitten ainakin hetkeksi loppu nämä öiset blogi-kirjoittelut.

1 kommentti:

Anne Rongas kirjoitti...

Heip, tuo casting-sanan konnotaatio olikin minulle ihan uusi. Nimen valinnassa lienee ollut merkittävää se, että kyseinen verkkotunnus oli vapaa ja se jollakin lailla kertoo, mistä on kysymys.

Casting liittyy samaan kuin broadcasting, josta on syntynyt podcasting ja video- eli vod- eli vidcasting. Pedacasting-koulutuksen keskeinen osa tulevat olemaan pienet medialähetykset, tavallaan oma radio- tai tv-kanava.

Keksi nyt joku oivallinen suomalainen nimitys tuolle! :-)

Minulla alkaa päivä- ja iltatyöyhdistelmä olla tältä lukuvuodelta ohi, on sitä takana pian 5 kuukautta. Työ on mukavaa, mutta en nyt kyllä yhtään sure, että urakka tällä erää kevenee.