perjantai 6. maaliskuuta 2009

Ruokaa kahdelle

Olisin halunnut tehdä viikonloppuna lihapataa. Koomarketissa piti oleman porsaanlihaa tarjouksessa. No olikin, mutta puolentoista kilon paloina. Olivat olleet vielä pakastimessa, joten se siitä. Sisäfilettä ei sentään otettu, eivätkä tiskillä tarjolla olleet valmiit vetiset suikaleet houkutelleet.

Entäs kalaa? Samaisen marketin tiskillä oli kokonaisia jättihaukia ja lohia. Emme kysyneet pienimistä, vaan ostimme jauhelihaa. Sitä sentään saa 250 grammaa kerrallaan.

Teemme yleensä aterian, jonka syömme saman tien. Emme juurikaan tee isoja annoksia ja lämmittele niitä seuraavina päivinä emmekä koskaan pakasta. Tiedän, tiedän, että se olisi taloudellista ja järkevää, mutta haluamme syödä tuoretta eikä ruoka-asioissa järki välttämättä näyttele kovin suurta osaa. Kahden hengen taloudessa, jossa molemmat ovat töissä, ei ostettavien ruokamäärien hintakaan ole niin tärkeä.

Kuitenkin olisi kiva joskus hyödyntää tarjouksia, mutta monet pakkaukset ovat meille liian isoja. Kananrintapakkauksissa on kolme palaa ja possunfileepätkät ovat vähintään 400 grammaa. Yleisin lihalisuke meillä onkin pekoni (175 g/paketti).

Kuvassa edellisen viikonlopun borssikeitto, jota yrityksestä huolimatta tuli jälleen iso kattilallinen. Keitot onneksi pysyvät hyvinä lämmittäessä

1 kommentti:

Anne Rongas kirjoitti...

Ihan älyttömän hyvä keittojen kirja on pokkari 500 parasta keittoa (Roderick Dixon). Sitä ei kai enää ole saatavana, olen muutamalla eurolla jostain tarjouksesta ostanut, mutta saman tekijän 1000 parasta keittoa on varmasti yhtä hyvä.

Keitoista suuri osa kestää lämmittämisen. Usein myös muunnan keittoa mausteilla ja lisäkkeillä.