maanantai 3. elokuuta 2009

Qaiku kertoo, mihin kannattaa mennäIlman nettiä olisimme missanneet kaksi kivaa tapahtumaa tänä viikonloppuna. Emme tienneet, että Forssan seudulla oli superviikonloppu: Hakkapeliittapäivät, Pick Nick harrasteautotapahtuma, Holjat-markkinat ja Tyyki-blues. Asiasta tuli puhe Qaikussa.

Varsinainen Qaiku-keskustelu koski sosiaalisen median luonnetta ja tulin maininneeksi, että pohdiskelu ei oikein suju hellepäivänä. Se kirvoitti kysymyksen olinpaikastani. Vastaukseni Häme sai Lindstromin kysymään tarkemmin. Hän vaikuttaa Forssassa, jossa me emme usein käy. Tavallisin kauppa- ja kirjastokohteemmehan täällä Hämeessä on Hämeenlinna.

Lindstrom mainitsi, että nytpä olisi sopiva viikonloppu vierailla Forssassa, ja mainitsi kaikki em. tapahtumat. Hakkapeliittapäivillä olimme käyneet joskus 10 vuotta sitten, mutta noista muista emme tienneet yhtään mitään.

Niinpä kulunut viikonloppu meni kesätapahtumissa. Lauantaina Hakkapeliittapäivillä ihastelimme 1600-luvun mallin mukaan pukeutunutta "rahvasta ja vallasväkeä" ja ostimme "kauppiailta ja käsityöläisiltä" puuauton ja villakäsineet. Mukaan tarttui myös puulastoja ja -haarukoita sekä pari tuokkosellista mustikoita - aidoissa tuohituokkosissa! Kuvassa istuva nainen tekee jonkinlaista nauhaa.

Sunnuntaina Pick Nick -tapahtumassakin kiersimme pari tuntia. Epäilin, pystyykö Mies lähtemään, koska hänen selkänsä ei oikein kestä köpöttelevää kävelyä, millaista juuri markkina- ja näyttelykuljeskeleminen on. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että niin kauan mennään kuin pystytään. Forssan raviradalla sitten tallustimme ja pysähdyimme varmaan jokaisen "Mummo Ankan auton" kohdalle (kuvassa erityisen kaunis punainen). Osan aikaa vain seisoimme katsomassa, miten autot kiersivät ravirataa ilmeisesti arvosteltavina. Kaikennäköistä koslaa ja kuskia tuli nähtyä.

Minusta on hauska, että saimme viikonlopun viettovinkit keskustelussa, jossa pohdittiin sosiaalista mediaa. Minulle tämä uusi sanapari tai sen lyhenne some merkitsee juuri internetistä saamaani uudenlaista hupia ja hyötyä. Qaiku, Facebook ja Friendfeed tuovat tietoisuuteni paljon kivoja juttuja. Totta kai olisin löytänyt molempien tapahtumien nettisivut, jos olisin halunnut, mutta enhän voinut haluta, kun en tiennyt. Ilman somea olisimme ehkä lukeneet ensi viikon ilmaisjakelulehdestä, että se Hakkapeliittahomma oli viime viikonloppuna.

Sosiaalisen median luonteeseen toki kuuluu, että minäkin voin joskus sopivan tilaisuuden tultua vinkata jostain hyvästä tai hyödyllisestä Lindstromille ja kaikille muille. Win-win-tilanne termin parhaassa merkityksessä.

Ei kommentteja: