lauantai 28. marraskuuta 2009

Spotify ja TV-kaista - toiseksi parasta netissä


En muista, keneltä sain kutsun Spotifyyn, mutta TV-kaistan kokeilutunnukset sain Puhujainkulman Pörniltä. Kiitos kaunis molemmille! Nyt kun sain vihdoin hommattua laajakaistan kotiin, niin olen siis päässyt kokemaan ääntä ja liikkuvaa kuvaa.

Spotify varsinkin on suosikkini. Tehdessäni kotihommia tai töitä tykkään kuunnella jotain taustalla. Musiikki vaimentaa muut äänet ja jotenkin pitää myös ajatukset kasassa. Eniten kulutan barokkimusiikkia ja muuta kevyttä klassista tai muuta instrumentaalimusiikkia. Laulettu musa toimii siivotessa, kun voi hyräillä tai hoilata mukana.

Aiemmin kuuntelin Classic-radiota ja levyjä, mutta pikkuinen cd-soittimemme muutti mökille ja Classic-radio meni konkkaan. Sitten siirryin telkkariin, josta löytyi Ylen Klassinen, mutta ison tv:n pitäminen päällä pelkän musiikin takia tuntui väärältä ja sieltä kaikuivat välillä melkoisen hurjat aariat.

Nyt sen sijaan menen Spotifyyn, valitsen haluamani musiikinlajin ja klikkaan. Tänäänkin mietin, mikä saisi iloiselle tuulelle. Muistin Love, actually -elokuvan ja löysin sen soundtrackin. Mukana on ajankohtaan sopivasti vielä joululaulukin.

TV-kaista lähti vasta käyntiin, mutta ehdin jo ensimmäisen nauhoituspäivän jälkeen kokeilla ja vilkaista - nyt tosin hävettää sanoa - Häähullut-ohjelmaa. Ohjelma oli tyhmä (muistan siinä joskus olleen ökyrikkaita alipainoisia manhattanilaismorsiamia, joita oli hauska seurata), mutta se toimi. Pahoin pelkään, että kokeilun jälkeen täytyy harkita palvelun ostamista.

Tosin ensin täytyy myös harkita kaiuttimien ostamista. Että siinä mielessä laajakaista näyttää huonot puolensa. Tulee lisää ostettavaa.

Niin, parasta netissä ovat edelleen ystävät ja tutut, jotka ottavat mukaan, neuvovat ja joskus jopa lahjoittavat näitä kivoja kutsuja. Myös Google Wawe -kutsu tuli Qaiku-tutulta Jalilta. Mutta weiwiä en ole vielä päässyt todella kokeilemaan. Siitä joskus myöhemmin.

Ei kommentteja: