sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Leipäblogeja

Olen huomannut, että eniten vierailuja tähän ei mitään asiaa käsittelevään blogiin tulee aiheesta leipä. Päätinkin kerätä tähän kaikki tietämäni leipäblogit, koska ei ole kiva ajatella, että joku klikkaa otsikkoa "Nyt loppui leivän osto" tai "Leipää ja hilloa" toivoen löytävänsä leipäreseptejä ja saakin sitten eteensä monitoimikoneen ylistyksen.

Leipäblogeja tiedän suomeksi vain kolme (!). Monenlaisia lähinnä makeisiin leivonnaisiin keskittyviä leivontablogeja sen sijaan on lukuisia. Leipäohjeita etsivän kannattaa kyllä mennä jonnekin leivontablogiin ja hakea reseptejä sieltä. Monet kakkutaitajat tekevät välillä jotain suolaistakin. Myös ruokablogeista voi löytää leipäreseptejä. Säännöllisesti seuraamani Pastanjauhantaa-blogissa on Leivonta-otsikon alla myös leipiä.

Tässä siis tietämäni suomenkieliset leipäblogit, yksi ruotsalainen ja yksi kiva kanadalainen. Tänne eksyvät leipäblogien etsijät voivat tästedes jatkaa matkaa varsinaisten leipureiden blogeihin:

suomeksi:

* Taikinatiinu - Sanna leipoo monenlaista ja suosittelee hyviä leipäkirjoja.

* viva ciapatta! - Aleksi bloggaa leivästä ja muustakin ruoanlaitosta.

* Ibid's bread - Nimestään huolimatta osittain suomeksi. Antti-Juhani Kaijanahon leipäblogi, jonka viimeisin postaus on vuodelta 2008.

ruotsiksi:

* Pain de Martin - Martin Johanssonin ihana leipäblogi, jossa on linkkejä muihin ruotsin- ja englanninkielisiin blogeihin.

englanniksi:

* The Knead for Bread - Chuck leipoo ja hänen sisarensa Angela ottaa kuvat leipomuksista. Välillä aika erikoisia reseptejä, esim. hapankaali-sekaleipä.

Englanniksi löytyy tietysti monenlaisia blogeja ja muita sivuja, mutta löytämissäni leipäblogeissa minua häiritsevät monet mainokset.

Päivitän tätä postausta sitä mukaa, kun uusia suomalaisia leipäblogeja osuu eteen ja kun löydän kivoja englanninkielisiä leipäblogeja. Kaikki vinkit otan mielelläni vastaan.

2 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Kiitti! Tässäpä onkin ohjeita kerrakseen, ei tarvitse aina puputtaa samaa :)

Armi kirjoitti...

Eipä kestä. En muistanut, että sinäkin leivot aika ajoin, vaikka et kai ole julkaissut reseptejä.

Oikeastaan sun blogin voisi mainita missä tahansa yhteydessä: netti, valokuvat, kissat, musiikki, elokuvat, sisustus, kukat jne.
Paitsi muoti? En muista, että olisit julkaissut vaatekuvia, mutta ehkä vielä joskus :)