sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Ei tullut jäätelöä, mutta tuli pirtelö


Olen kuunnellut hölkätessäni podcastia Two Fit Chicks and a Microphone. Shauna Reid eli Dietgirl ja Carla Birnberg eli Mizfit puhuvat terveelliseen ja liikunnalliseen elämäntapaan pyrkimisestä. Pidän heidän rennosta tyylistään ja siitä, että he puhuvat omista kokemuksistaan. Joissakin jaksoissa on ollut vieras, jota he haastattelevat.

Jaksoja on tähän mennessä neljätoista, ja olen kuunnellut niistä kahdeksan. Haluan kuulla kaikki aikajärjestyksessä, mikä on ehkä hullua, mutta koska jaksoja tulee kerran-pari kuussa, niin pian olen ajan tasalla.

Kuudennessa jaksossa Shauna kertoi pikajugurttijäätelöstä, jonka reseptin hän oli aiemmin pannut blogiinsa. Syön jäätelöä - tai suklaata - lähes päivittäin, joten kotitekoinen jugurttijäätelöä ilman jäätelökonetta kuulosti upealta. Kun vielä mökille oli tulossa Ystävä vieraaksi ja siellä oli viimekesäisiä vadelmia pakkasessa, oli hyvä hetki kokeilla ohjetta, jossa on tumpeloille vieläpä kuvat eri vaiheista.

Osaan tehdä ruokaa, mutta aika usein jokin menee pieleen. Sisko aina muistuttaa, ettei reseptistä kannata poiketa, jos ei ole ennen tehnyt jotain. Nyt oli aikomukseni noudattaa ohjetta, mutta pieleen meni. Tein kaiken ohjeen mukaan, ja ekassa kuvassa näkyvä alkutilanne on ihan lupaava. Ei kuitenkaan tullut jäätelöä.  Ei se mitään. Tuli ihan maukasta pirtelöä.

Moka oli todennäköisesti se, että olin ostanut kreikkalaisen Total-jugurtin sijaan turkkilaista. Sitä, jota mainostaa nyt mukavasti rikastunut kreikkalaispappa :)

Seuraavalla kerralla - en siis aio lannistua - ostan Totalia. Vadelmia on vielä jäljellä, ja ne täytyy käyttää ennen kuin uudet kypsyvät. Oikein odotan, että pääsen jonain lämpimänä loppukesän päivänä vadelmapensaisiin.

**********************************************************************


This is a short version in english of my post above. The title is something like "Tried to make ice cream, but got smoothie".


I'm jogging with my mobile phone and often talking with my Sister. Quite often I'm also listening podcasts, from which the Two Fit Chicks and a Microphone by Shauna Reid a.k.a Dietgirl and Carla Birnberg a.k.a Mizfit is one of my favorite. There are 14 episodes so far, and I've listened eight of them. It's a bit funny to run in the Finnish countryside in full summer and listen about surviving Christmas-season, but I don't want to miss any of the episodes and soon I'll be waiting for the new one.


In the episode six Shauna told about raspberry & yogurt ice cream and I knew I had to try it. I got the Instant Frozen Yogurt recipe from Shauna's blog and tried to follow it. I like step-by-step recipes, since my cooking tends to fail somehow. Even the easy-to-follow recipe didn't help this time, and I got some smoothie instead of ice cream. I quess I should have written down the exact recipe so I would have bought Creek yogurt instead of Turkish (made in Germany, I think). Nevertheless The Instant Raspberry Smoothie was very good as I served it to my friend after long walk. And next time I'll see the right yogurt I'll buy it. There are still some raspberries in our freezer. 

Ei kommentteja: