tiistai 27. heinäkuuta 2010

Lepäilyä ja retkeilyä


Eilinen ostoretkipäivä ja tänäinen löhöpäivä ovat täysin toistensa vastakohtia, mutta kuvaavat hyvin kesämenoani. Eilen heräsimme jo kahdeksalta, jotta olisimme ajoissa liikkeellä. Halusimme mennä tilaamaan mökille uuden nojatuolin Miehelle Kehä III:n huonekaluliikkeestä (mistä ei sen enempää, koska emme tilanneet tuolia huonon asiakaspalvelun ja kangasvalinnan vaikeuden takia.  Tosin jos kangasvalinta olisi ollut helppo, olisimme varmaan saanee ok palvelua) ja ostaa mökkikeittiöön lamput Billnäsistä sekä vierailla suositellussa kahvilassa Fiskarsissa.


Tuolia ei siis saatu tilaukseen, mutta Billnäsin Rakennusapteekissa saimme tosi hyvää palvelua, kuten aina. Ostimme suutarinvalaisimet ja vanhanmalliset valokatkaisijat. Lisäksi ihastuin juuri vanhaan taloon sopivaa, mutta järkkykalliiseen keittiöön. Lottovoittoa odotellessa ostettiin sitten rappuralli (tralli) ja käytiin pullakahvilla. Kaippari ry:n kahvioon Ruukintupaan oli leivottu samana aamuna pikkupullia.

Joka kerta jossain retkeillessämme otan kameran mukaan ajatuksena pysähtyä kuvaamaan kivoja yksityiskohtia ja hienoja näkymiä. Niinpä niin. Pokkarilla ei kumpiakaan oikein saa, mutta isompi ongelma on se, etten muista kameraa ennen kuin liian myöhään. Nytkään en ottanut Billnäsistä ainuttakaan kuvaa ja Fiskarsistakin pari näpsyä pois lähtiessä.

Fiskarsissa menimme syömään lohipiirakat ja ihanat mousse-kakut Petri's Chocolate Roomiin, josta olin saanut vinkin Ystävältäni. Vietin vitriinin ääressä kaksikin hankalaa hetkeä: ensin piti päättää, mikä kakku, ja sitten, mitä konvehteja ostan.

Istuimme samassa huoneessa, jossa tiski oli, koska siinä huoneessa oli ilmastointi. Oli hauska seurata vitriinin ääreen tulevia ihmisiä. Suurin osa sanoi jotain tyyliin "On niin vaikea valita". Ihailin niitä, jotka pystyivät ottamaan kahvinsa kanssa vain yhden konvehdin. Tosin yksi konvehti maksoi yhtä paljon kuin peruspulla jossain muualla. Oli myös mukava jutella kahvilanpitäjän (?) kanssa aina silloin, kun asiakasvirrassa oli tauko. Hän kertoi suklaasta, jonka maailma on vähintään yhtä rikas kuin viinien.

Ysätäni suositteli parhaita syömiään täytettyjä croissantteja, mutta ne olivat valitettavasti loppu. Lohipiirakka oli ok, minu makuuni hieman liian suolainen. Tosin näillä helteillä lievä suolaisuus lienee vain hyvä. Kahvi ja tee ja syötävät tarjoillaan ruusukupeista ja -lautasilta, ja vaikka punainen teekannu ei aivan settiin sovikaan, oli ihana saada kokonainen kannullinen teetä. Valittavissa oli mustaa, vihreää ja rooibosta.

Mukaan lähti rasiallinen käsintehtyjä konvehteja, jotka ovat älyttömän hyviä. Tätä kirjoittaessani syön vadelma- ja shamppanjakonvehteja, eikä todellakaan tarvitse pelätä, että ne sulavat. Ne eivät ehdi!

Kävelyn ja muutaman kaupan tutkimisen jälkeen lähdimme taas ajelemaan. Mutkaisia pikkuteitä pitkin ajelu on kesäiltana aika mukavaa, vaikka en olekaan mikään erityisen hyvä kartanlukija. Emme ajaneet kertaakaan harhaan, mutta se johtuu kyllä siitä, että tiet on hyvin merkitty. Karkkilan Alkosta ja Smarketista lisää Frizzantea ja provianttia ja kotiin. Matkalla pysähdyimme vielä Miehen Veljen ja tämän vaimon mökillä.

Sain lainaksi erään mielenkiintoisen esineen, mutta siitä seuraavalla kerralla.

Tänään ollaan siis vain lepäilty. Mies makaa riippumatossa, ja minä istun patiolla. Radiossa soi hiljaa Rondo.fm, linnut piipittävät ja hyönteiset surisevat. Ruohoa ei tarvitse leikata, koska se on alkanut näyttää palamisen merkkejä. Ikkunat pitäisi pestä, mutta niistä näkee vielä läpi... Siispä vietän pari rauhallista päivää ennen kuin Sisko perheineen hyökkää tänne :)

Ei kommentteja: