torstai 30. joulukuuta 2010

Joulunaikaa

Tiedän, että ainakin kaksi lukijaa käy täällä välillä kurkkimassa, olenko kirjoittanut jotain. Kiitos Sisko ja ystäväni K., että jaksatte kannustaa minua. Tässä hieman joulutunnelmia.

Pitkähkö tauko on johtunut toki osaksi aiemmin kertomastani, mutta myös siitä, että kulunut syksy on ollut melko raskas myös töissä. Onneksi tänä vuonna on pitkä joululoma.

Meillä oli tänä vuonna todellinen perhejoulu Siskon tullessa joulunviettoon perheineen. Teimme kaikkea, mikä kuuluu lasten jouluun, mikä ei oikeastaan paljonkaan poikennut normaalista joulunvietostamme.

Haimme kuusen pikku metsiköstämme ja koristelimme sen (kuva on valitettavasti tosi huono).

Menimme saunaan jäälyhtykujaa pitkin (tänä vuonna pystyi jäädyttämään nopeasti jäälyhtyjä). Saunan lämmittäminen oli tosin - 28 asteen pakkasessa hieman haasteellista. Isompi työ oli kuitenkin vedenkannossa, mutta onneksi jokainen kantoi kortensa kekoon - tai siis kuljetti ämpärinsä saunalle.

Olimme Miehen kanssa jo koristelleet kotia. Vaihdan jouluksi tyynyihin punaruudulliset päälliset. Mies oli jo aemmin joulukuussa vahannut pöytämme. Uusin hankintamme on Ikean valokranssi, joka sai toimia sekä koristeena että ruokapöydän valonlähteenä.

Samalla pöydällä leivoimme piparkakkuja. Teen piparitaikinan itse Paraisten piparkakku -reseptillä, jonka olen saanut Mummoltani. Sama ohje näytti olevan myös Siskontytön joululahjassa, Sara La Fountainin keitokirjassa. 

 Ainoa ero tavalliseen jouluumme oli ruoan määrä :) Oli vaikea uskoa, että esimerkiksi se määrä maitoa tulisi käytettyä.  Meillä oli jättisuuri kinkku, ja kaupasta lähti mukaan kolmen kilon pussit erilaisia juureksia. Maito meni melkein kaikki, ja kinkku on syöty. Vain juureksia on jäljellä.
No, ainakin tiedän, mitä syömme tammikuun alun. 

 Koska porukkaa oli paljon, sain toteutettua herkkupöydän. Muutin siis työpöytäni aivan toiseksi. Sille kerättiin kaikki joulun herkut: Siskonmiehen Lähi-idästä tuomat taatelit, marketin pähkinät ja suklaat sekä hedelmät.

Joulupukkikin kävi ja toi meille molemmille kivoja lahjoja. Kun talo tyhjeni vieraista, aloimme lukea lahjakirjoja ja kirjastolöytöjä. Ainoa, mikä häiritsee lomanviettoa, on pino lukemattomia esseitä ja korjaamattomia kokeita.  Onneksi sain tänään osan tehtyä, ja vakaa aikomus on hoitaa loput huomenna. Tavoite on aloittaa uusi vuosi vain uusien kurssien suunnittelulla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä K, kuuleeko Armi? Hyvää uutta vuotta! Mukava huomata, että you are back. Olemme mökillä. Aurinkoinen päivä ja kuutisen astetta pakkasta: otin tunnelmakuvia. Nyt pähkäilen luenko NE loputkin tänään, jotta voisin saada rästissä olevat työni tänä vuonna tehtyä... Olit muuten viime yönä unessani: tapasin sinut yllättäin tulemassa tummahkossa toppatakissa talvista mökkipolkua saunalta päärakennukselle päin ja siinä moikkasimme. Onkohan tuo enne tapaamisesta ensi vuonna?

Tulevaisuudenonnea toivoen K

Armi kirjoitti...

Kiitos, K, kommentista. Yritän ottaa tämän blogihomman vähän rennommin tulevana vuonna ja kirjoittaa tänne, vaikka lyhyitä mietteitä.

NIITÄ on minullakin vielä työpöydällä. Herkkupöytämme on siis jälleen työpöytä, eli en saanut kaikkia viime vuoden töitä tehtyä viime vuonna.

Toivottavasti unesi on enne, ja tapaamme tänä vuonna. Tai sitten se on vinkki minulle vihdoin ostaa vähän värikkäämpi takki :)

Hyvää uutta vuotta!