tiistai 2. syyskuuta 2008

Muista aina liikenteessä

Olen melko kärsimätön kuljettaja. Jos joku tupeksii edessä, niin pinnani kiristyy helposti. Ajan kuitenkin varovasti, joten en tee hulluja ohituksia, vaikka mieleni tekisi.

Parin päivän aikana olen saanut tervetulleen lisämuistutuksen varovaisuudesta. Meidän Tojota on huollossa, ja sijaisautona on pikku-Tojota. Omassamme on automaatti ja sijaisessa keppivaihde. Voi itku! Nytkis, nytkis, vooouuu, vooouuuuu. Auto nykii, kytkin luistaa, moottori ärjyy ja kuskin naama punoittaa.

Ensimmäisen päivän jälkeen alkoi sujua vähän paremmin, mutta silti on joutunut keskittymään. Ajamisesta tulee niin helposti automaattitoiminto, varsinkin kun sahaa paria reittiä. Uuden auton kanssa on tullut tarkkailtua liikennettä huolellisemmin. Silti odotan innokkaasti, että huolto soittaa ja kertoo, että oman voi hakea.

Sillä väliä pyydän kärsivällisyyttä, edessänne töpeksivä ei välttämättä ole huono kuljettaja, vaan vain laina-autolla etenevä.

1 kommentti:

Anne Rongas kirjoitti...

Työmatkan varrelta:

Ajan 40 rajoitusalueella 44 lasissa, näen takapuskurissa roikkuvan naiden raivoisan ilmeen ja keden takomassa rattia.

Valo vaihtuu oranssin(jota valoissa nimitetään keltaiseksi) kautta punaiseen. Punaisella menee vielä kaksi autoa yli risteyksen. Oranssilla ei uskalla hiiata, koska takapuskurissa roikkuja tulisi muuten perään.

Huippukokemus aamulla: Vastakkainen kaista oli muuttoauton valtaama. Itellan auto pysäköi sen eteen niin, ettei nokan ohi mahtunut. Kuski tallusteli kaikessa rauhassa hätäilemättä tarjoamass apakettia pariin liikkeseen. Ei katsonut meihin ohi jonottajiin, ei kiirehtinyt, oli niin rauhallinen. Olisiko pitänyt omaksua hänen mielentilansa? Siinä sitä seisottiin ja opeteltiin rauhoittumaan.

Suojatien edessä pysähtymisen sääntö kuuluu vain meidän mummojen autokouluoppeihin. Jos minä pysähdynkin vasurikaistalla suojatien eteen (siinä kulkee säännöllisesti vaahtosammuttimen kokoista jälkikasvua), ihan kaikki suhaa kuuttakymppiä ohi oikealta.

Huikemmat kokemukset saa silti niistä, jotka kiilaavat rampilta turboahtimilla oikealta ohi ja tekstaavat seuraavan aamun paikallislehteen, miten tumpelot körötelevät ihmisten tien tukkeena.