keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Ei koskaan eläkkeelle?


Olemme opettajanhuoneessa vitsailleet, että meidän ikäluokkamme ei pääse koskaan eläkkeelle. Sitä varten tarvitaan kouluun remontti ja hissi, jotta me sitten pääsemme rollaattoreinemme kerroksiin. Joku nuorempi kertoo tunnille kölkkääville oppitunnin aiheen. Ei haittaa, vaikka olisi dementia, eivätköhän nuo vanhat faktat päässä sen verran pysy. Työterveyshuolto käy vaihtamassa välitunnilla vaipat.

Nyt ei enää naurata, sillä nykyinen hallitus näyttää tekevän vitsistämme totta. Okei, kahden vuoden lisäys eläkeikään ei vielä ole kovin paha juttu, mutta mietityttää kyllä, mihin ikäraja nousee ennen pitkää.

Toki aion olla kuusivitosena hyvässä kunnossa ja tehdä töitä niin pitkään kuin pystyn ja jaksan. Opettajan ammatissa voi hyvin kuvitella olevansakin pitkään, koska se ei ole kovin fyysistä. Monessa ammatissa voivat kuitenkin vaatimukset olla sellaisia, etteivät kaikki pysty olemaan työssä pitkään, vaikka haluaisivatkin. Eiköhän tulevassakin systeemissä työnteon aikaisemmin lopettaneita rangaista normaalia pienemmällä eläkkeellä. Onneksi siirtymäaikana säilyvät vielä nykyiset säännökset.

Tänään kympin uutisissa esitti Timo Kalli, että jos suomalaiset pysyvät pitkään työssä, se mahdollistaa vähemmän työperäistä maahanmuuttoa. Voi vitsi! Kyllä minä mieluummin lähden nauttimaan eläkepäivistä aikaisemmin ja otan hoitajakseni vaikka nuoren vahvan filippiiniläisen kuin yli kuusikymppisen väsyneen suomalaisen. Oikeastaan ottaisin mielelläni hoitajikseni molemmat. Toinen nostelisi ja tukisi ja toinen keskittyisi kuuntelemaan iänikuisia juttujani esimerkiksi siitä, miten hyviä karjalanpiirakoita minä nuorena tein.

Todisteeksi viimeksi mainitusta kuva. Minä leivoin ja Mies paistoi. Paistoimme piirakat puilla käyvällä Lappi-liedellämme, joten oli kuuma. Rehellisyyden nimissä nämä ovat vasta toinen piirakkasatsimme, mutta lisää on tulossa. Pulikka on jo ostettu.

(Karjalanpiirakkakuva on jotenkin tuhoutunut kännykässä - ja se oli ainoa. Olisin pannut korvaukseksi tähän kuvan kurpitsansiemenleivästä, mutta Blogger lataa nyt tosi hitaasti, joten kuvia tulee sitten joskus.) Leipäkorissa on kaupan jälkiuunileivän päällä siivu kurpitsansiemenleipää, joka onnistui tosi hyvin.

Ei kommentteja: