torstai 2. lokakuuta 2008

Voi Alma, minkä teit?

Alma Media halusi palkata modernin päätoimittajan ja käytti head-huntingia löytääkseen sopivan. Nyt näyttää siltä, että Johanna Korhonen on liiankin nykyaikainen rekisteröityneine parisuhteineen ja lapsineen.

Tilanteen arviointia haittaa se, että Korhosen selkeää muistiota vastassa on Alman tomitusjohtajan Kai Telantenteen monet eri lausunnot. Sana sanaa vastaan - tilanteet ovat aina hankalia, mutta tässä vaiheessa ainakin Korhosen antama kuva tuntuu vakuuttavammalta.

Epäilen, että Alman johtajistolta karkasi mopo käsistä nimettömän (!) tekstarin paljastaessa, että Korhosen mies onkin nainen. Pamppujen mielessä kävi varmaan vanhoillinen ja asenteellinen tilaajaporukka, joka sanoisi irti tilauksensa asian tultua ilmi. Bisnestä tekevien kustannusjohtajien maailmassa homma yritettiin hoitaa pois päiväjärjestyksestä rahalla, mutta tiedonvälitystä tekevien toimittajien maailmassa niin ei toimtia, vaan asia tuotiin julki.

Korhonen ansaitsee asian julkisoinnista kiitosta, sillä tilanne on hänelle ymmärtääkseni siinä mielessä uusi, ettei hän ole aiemmin esiintynyt julkisuudessa seksuaalivähemmistöjen tai sateenkaariperheitten edustajana. Eikä olisi tarvinnut nytkään. Työnhakuprosessin läpäisemisen olisi luullut riittävän todistamaan, että Lapin Kansalle oli tulossa ammattilainen pomoksi.

Nyt Alma Media on kertaheitolla profiloinut itsensä keskiaikaiseksi ja miesten asemaa korostavaksi firmaksi. Miksi muuten Pohjolan Sanomien (mies)päätoimittajan (nais)puolison politikointi ei ole ollut haitaksi? Hesarin mukaan asia ei edes ollut Kai Telanteen tiedossa. No, miksi olisikaan ollut? Eihän (nais)puolison , voisi sanoa jopa pikkuvaimon, puuhasteluista ole (mies)päätoimittajan puolueettomuudelle uhkaa.

Edelleen Hesarin mukaan osa Rovaniemellä haastatelluista suunnittelee Lapin Kansan tilauksen peruuttamista, joten Alma Medialla on nyt "suo siellä, vetelä täällä" -tilanne.

Porkkanamafian kannattajana pidän enemmän positiivisesta vaikuttamisesta, mutta tässä tapauksessa boikotointi on helppoa. En muutenkaan osta iltalehtiä, joten ainoan käsillä olevan Alma Median lehden boikotointi onnistuu helposti. Tosin nykyään näistä mediatalojen kuvioista ei ole helppo olla selvillä, joten voi olla, että jotain todellista boikotoitavaa tulee vielä, mikäli siis Alman selitykset eivät tästä parane.

Tietysti voisin vaikuttaa porkkanahengessä ja käydä kotimatkalla ostamassa Ilta-Sanomat!

Ei kommentteja: