maanantai 15. joulukuuta 2008

Joulu painaa päälle


Olin Siskon kanssa lyhyellä "viikonloppuvapaalla" Helsingissä. Kävimme YL:n joulukonsertissa ja shoppailimme joululahjoja. Kaupat olivat päivällä täynnä asiakkaita ja kadut illalla täynnä pikkujoulujuhlijoita. Tungos ja kulkijoiden väistely alkoi käydä meitä pikkukaupungin tyttöjä vähän hermoille, mutta kivaa oli silti.

Tykkään järjestellä joulua ja kulkea kaupugilla ihastelemassa joulukoristeltuja ikkunoita ja katuja. Kuva on Kolmen sepän patsaalta ja huono, mutta minua jotenkin huvitti tuo mikä lie mökki keskellä kaupungin valoja.

Tykkään myös ostella lahjoja. En ole koskaan ostellut krääsälahjoja, mutta tänä jouluna olen erityisesti hankkinut käyttötavaraa. Kynttilöitä lukuun ottamatta en ole ostanut uusia koristeitakaan.

Johtuneeko kuluttamisen miettimisestä, mutta tänä jouluna ovat varsinkin mainokset alkaneet ärsyttää? Aiemmassa tekstissä jo listasin tavaroita, joita kodinkoneliikkeet mainostavat joululahjoiksi ja joita ilman tulee helposti toimeen. Samojen liikkeiden tv-mainokset ovat myös ärsyttäviä, erityisesti se, jossa miesääni toivoo maailmanrauhaa ja sitten paria monen sadan euron laitetta, kiitos.

Lauantain toiseksi paras hetki oli ehkä illallinen Farouge-ravintolassa: ihanaa ruokaa, jonka mausteisuus oli jotenkin jouluista, rennon kohteliasta palvelua (ja komeita tarjoilijoita) ja rauhallinen ympäristö. Jos siellä oli joulukoristuksia, ne eivät jääneet mieleen. Musiikki oli itämaista, mikä oli mukava poikkeus kauppojen joulumusiikkiin. Illallinen olikin tervetullut rauhan hetki jouluhässäkän keskellä.

Viikonlopun paras hetki oli kuitenkin ilman muuta konsertti Temppeliaukion kirkossa. Kuulimme tuttuja ja tuntemattomia joululauluja ja pääsimme jopa itse laulamaan "En etsi valtaa, loistoa".

Ai niin. Kahviloita. Emme ehtineet istuskella missään kahvilassa, mutta ostimme hyvät leivokset Herkusta ja ihania macaroneja Cochon-nimisestä kahvila-konditoriasta. Hiukan huvitti, että konsertin jälkeen menimme majapaikkaan keittelemään teetä ja syömään leivonnaisia emmekä lähteneet pikkujoulutunnelmiin. Olimmepa sitten seuraavana aamuna taas pirteinä kiertelemässä kaupungilla ennen junan lähtöä.

3 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Tollainen tuulettumisreissu systerin kanssa on jo sinällään lahja. Kiva reissu yhdessä ja virittäytymistä joulutunnelmiin.

Armi kirjoitti...

Niin on! Melkein toivoisi tästä traditiota.

Ja nyt on kiva, että joululahjat on lähes hankittu. Vähentää joulunalushermoilua kummasti.

Halo Efekti kirjoitti...

Oikein mukavaa ja leppoisaa joutunnelmaa sinulle ja läheisillesi!