perjantai 5. joulukuuta 2008

Joululahjoituksia


Joulun alla riittää erilaisia keräyksiä. Tuntuu, että vanhojen tuttujen lisäksi pitäisi osallistua vielä uusiin. On Hyvä joulumieli -keräys ja lahjoituspuhelin venäläisille lapsivangeille. On Pelastusarmeijan joulupata ja kauneimpien joululaulujen kolehti. Ihan jokaiseen en toki osallistu, vaan yritän päättää pari, joita kannatan.

Lisäksi täytyy päättää, minkä järjestön joulukortteja ostaisin. Olen vuorovuosina ostanut Simpukka-yhdistyksen, Pelastakaa lapset ry:n ja Unicefin kortteja. Jotenkin lapsettomuus herkistää osallistumaan lasten hyväksi meneviin keräyksiin.

En siksi voinut kuin marssia lelukauppaan luettuani Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksestä. Siinä lahjoitetaan uusi tai itse tehty lahja, joka sitten Nuorkauppakamari toimittaa eteen päin yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa vähävaraisille perheille ja huostaanotetuille lapsille.

Eihän tällaisia keräyksiä pitäisi olla olemassa. On surkeaa ajatella, että on perheitä, joissa vanhemmat eivät syystä tai toisesta pysty järjestämään lapsille joulua, tai lapsia, joiden on parempi olla vanhemmistaan erossa. Ajatus joulusta ilman yhtään lahjaa sai minut liikkeelle. Samalla reissulla tapasin vanhan Työkaverin, joka kertoi lahjoittavansa neulomansa nutun samaiseen keräykseen.

Usein ihmiset arastelevat rahan lahjoittamista, "kun voiko sitä olla varma että se menee oikeaan tarkoitukseen". Tässä keräyksessä vastaanottaja saa annetun lahjan jo parin viikon kuluttua.

1 kommentti:

Halo Efekti kirjoitti...

Olet ollut hyvällä asialla!

Kaikkeen ei voi osallistua, mutta mielellään sitä ilahduttaisi jotakin lasta jolla ei arkena ole asiat kunnossa.