perjantai 4. joulukuuta 2009

Kannattaa herätä ajoissa

Heräsin ennen kellonsoittoa ja Miestä! Pakkohan sitten oli nousta lukemaan lehteä.

Aikaisen ylösnousun ansiosta tänään oli hyödyllinen päivä. Siihen asti kun menin töihin... Aamuherätys normaalia aikaisemmin kyllä kannatti noin muuten. Ehdin tehdä kävelylenkin huurteisina rapisevia lehtiä ihailemassa, ostaa loppuviikon ruoat, lukea opiskelijoiden töitä ja tehdä pari jouluostosta.

Ekat joululahjat on nyt hankittu ja paketoitukin. Katsoin myös suosikkisarjaani Ratkaisijaa ja jaksoin jopa päivittää lukupäiväkirjaa. Jospa illan oppitunnitkin olisivat menneet putkeen. Mutta ehkä on niin, että energia ei riitä koko päiväksi, ja normaali tapani velttoilla aamupäivä takaa jonkinlaisen vireyden illaksi.

Netti kyllä olisi toiminut. Eilinen harmitus johtui turvapäivityksestä, johon oli sitten jäänyt aukkoja. Tai siis joka oli liian tiivis. Näin ainakin ymmärsin.

En muuten kadehdi atk-tukihenkilöitä, jotka joutuvat selittämään kaltaisilleni tekniikan kiemuroita. Aika harvoin tapaa sen alan ihmisen, joka osaisi asettua maallikon asemaan ja selittää havainnollisesti eli käyttämällä minun maailmaani sopivia esimerkkejä. Aika usein saa vain nyökytellä ja olla ymmärtävinään. Oma vika tosin, jos en kysy.

Jostain syystä nyt ei sitten nukuta, mikä ei lupaa hyvää huomiselle. Pitäisi kerätä voimia, sillä Siskon perheen lahjat pitää huomenna saada hankittua. Vaikka tiedän, mitä ja kenelle, niin hommaa saattaa vaikeuttaa erään tanskalaisen muovipalikkatuotteen saatavuus. Oman kylän Prismasta toivottu paketti oli loppunut.

Ei kommentteja: