perjantai 11. heinäkuuta 2008

Kukkaloistoa saisi olla enemmänkin


Haluaisin tähän kuvan pionista, joka kukkii mökkipihallamme. Olemme kuitenkin sen verran syrjässä valtakaistalta, että kuvien lataaminen on liian hidasta. Istutimme viime syksynä pioninjuurakoita, jotka kaikki lähtivät kasvuun. Ennestään pihalla on kaksi vanhempaa pionia, joista toinen ei kuki. Kaikki nupunalut paleltuivat ja kuivuivat, mikä tietysti harmittaa. Toivoisin jokaisen kukan ja kasvin menestyvän. En ole vielä niin rutinoitunut puutarhuri, että ottaisin vastoinkäymiset täysin rennosti.

Pihallamme kukkii nyt muutama kukka. Meillä ei ole mitään erikoisia kasveja, tavallisia perennoja vain. Tärkeää on, että kukat pärjäävät ilman erityistä hoitoa, ja toivottavaa on, että ne kukkisivat heinä-elokuussa, kun pystymme olemaan mökillä. Kohta avautuvat päivänliljat ja talon nurkalla olevan ruusun nuput. En tiedä, mikä ruusu se on, mutta tänä vuonna siinä on todella paljon nuppuja. Toivon, että kukkia tulee niin, että saan niitä maljakkoonkin. Useana vuonna nuput ovat kuin homehtuneet ja pudottaneet terälehtensä ennen kuin kukat ehtivät aueta.

Tämä kesä ei ole sellainen kesä, jolloin istutaan koko päivä pihalla ja jolloin ainoa asu on bikinit ja hattu. Tähän mennssä seitsemän aikaan alkaa olla niin viileää ja tuulista, että on pakko siirtyä sisään, kun ei halua sentään tuulipuku päällä istua. Onneksi tämä kesä ei ole sellainenkaan, jolloin sateenropina sekä herättää että tuudittaa uneen.

Tavoitteenamme on istuttaa joka kesä jotain, vaikka vain yksi taimi. Sillä tavalla piha vehreytyy pikku hiljaa. Tahti on tosin kiihtynyt viime vuosina, kun tuloksetkin alkavat näkyä. Puutarhanhoidon avulla olen oppinut hieman kärsivällisyyttä. Tosin paras hetki on aina silloin, kun on ollut hetken poissa ja todella näkee, miten kaikki on kasvanut.

Tänään Hesarissa oli juttu, että suomalaiset ja ruotsalaiset pitävät eniten romanttisesta maalaistyylistä. Ei tietysti ole kiva huomata kuuluvansa valtavirtaan, mutta sitä tyyliä on mökkiimme yritetty saada. Ihan pitsisintä versiota meillä ei ole, mutta jonkin verran kukkakuosia. Pihastakin yritän luoda kukkien täyttämää värikylläistä puutarhaa, jossa on suuria kukkapenkkejä täynnä erilaisia kukkia. Mies tosin tykkää nurmikosta ja leikkaa nekin alueet, joista haaveilen vanhanajan ketomaista ruohikkoa.

2 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Vinkki kuvan kanssa:

A) Shozu kännykkään, kuva sillä verkkoon ja verkosta linkillä blogiin tai jopa suoraan blogimerkintä.

B) Hae Spotlightilla ColorSync, en tiedä onko se vain pron työkalu, sillä saa kätevästi säädettyä kuvakokoa.

c) Koneella olevasta kuvasta saa helposti ruutukaappauksella webkokoisen. Avaa kuva näytölle vaikka esikatseluun, pienennät sopivasti ja sitten kaappaat sen uudeksi kuvaksi ruudulta omppu+shift+4 > kursiri muuttuu rastiksi, vedä valiten sopiva alue, esim. tikkuaskin kokoinen ruutukaappaus on n. 30 kt ja kulkee hatarillakin yhteyksillä perille. Laita viestiä, jos tökkii, niin tulee paremmat opasteet.

Pioneja värittämään blogia! Kuvanhan voi laittaa myös sivupalkkiin.

Terkkuja!

Halo Efekti kirjoitti...

Heipä hei ja onnea blogille.

Annelta hyvät ohjeet Shozun käytöstä. Itse olen säätänyt kuvan koon säästäväisyyssyistä "sopivaksi" jo nokialaisessa kännyssä (kun ei ole kiinteähintainen puhelinliittymä). Blogger-blogiin Shozu-puhelinyhdistelmäni lähettää jostain mysteerisestä syystä varmimmin emailin kautta. Ks. Bloggerin e-mail-asetukset.

Ihanaa kesää!