torstai 10. heinäkuuta 2008

Kirjoja ja kukkapenkkejä

Päätän heti kirjoittaa jotain ainakin osasta lupaamistani asioista niin saan tuntumaa tähän kirjoittamiseen.

Ensin kirjoista. Tänä kesänä on lukeminen jäänyt vähemmälle. Sisko, Veli ja Miehentytär perheineen ovat vierailleet mökillä, joten aika on mennyt heidän kanssaan. Kun talossa on kolme lasta (1v. - 4 v. - 8 v.) niin ei edes sanomalehtiä ehdi lukea ja illalla nukkumaan mennessä on niin väsynyt, ettei jaksa nostaa kirjaa, pokkariakaan.

Kirjastossa ja kirjastoautossa on kuitenkin käyty. Olen lueskellut puutarhakirjoja, koska tavoitteena on tänä kesänä laajentaa yhtä kukkapenkkiä. Istutin viikko sitten perennoja viime kesänä kaivettuun penkkiin ja samalla päätin, että siinä oli viimeinen kukkapenkki, jota varten kaivetaan mitään. Seuraava (laajennus) perustetaan sanomalehti- ja multakerroksen päälle kohopenkiksi. Toiveena on saada sormustinkukka vihdoinkin kasvamaan.

Uudella patiolla ei ole tarjennyt istua kuin takki päällä, mutta yhden dekkarin sain luettua. Kertoneeko yli- vai alikuormittuneista aivoista, mutta en muista, mikä se oli, ja se on jo palautettu kirjastoon? Kati Tervon Kesäpäiväkirjan olen aloittanut, mutta taitaa jäädä kesken. Lainasin viime reissulla pari muutakin muistelmatyyppistä kirjaa.

Sarjakuvalöytö: Mikko Ketola & Anssi Rauhala: Professori Anni Isotalon tutkimuksia. Osat 1 ja 2 on luettu. Mies ei tykännyt Da Vinci koodimaisesta juonesta, mutta minusta sekä teksti että kuvat olivat loistavia. Erityisplussaa naispuolinen sankari.

Tässäpä tulivat käsitellyiksi sekä kukkapenkit että kirjat; kahviloista seuraavalla kerralla. Viime Hämeenlinnan reissulla tulikin testattua pari.

Ei kommentteja: