torstai 24. heinäkuuta 2008

Sukulointia ja shoppailua eli sukkulointia ympäri Suomea

Juuri edellisessä postauksessa kerroin, että autoajelut ovat vähentyneet, ja nyt sitten ajoimme tankin tyhjäksi, kun kävimme Siskon luona ja samalla reissulla kuljetimme ostamamme tuolin kotiin.

Kyllästyimme viileisiin säihin ja lähdimme siis Siskon perheen luo. Matkalla pysähdyimme paljon puhuttuun Ideaparkiin. Vepsäläinen myi mallikappaleita 40 prosentin alennuksella, joten meitä kohtasi hyvä onni ja saimme pitkälle ja pätkälle sopivan nojatuolin 40 %:n alennuksella.

Tämä ei ollut ensivisiitti Ideaparkiin. Emme ajele ostosparatiisien perässä (vaikka ymmärrän kyllä marttakerhojen matkat Tuuriin), mutta Ideapark osuu reitin varrelle, joten olemme siellä pari kertaa pysähtyneet. Mies on usein tehnyt vaate- tai kenkäostoksia, mutta minä olen yleensä keskittynyt ruokailuun. Tällä reissulla löytyi sopiva yhdistelmä: ensin bagelit Arnold'sissa ja sitten jälkiruokajäätelö italialaista gelatoa myyvässä kahvilassa.

On sääli, ettei edes Ideaparkin kaltaisessa paikassa ole kunnon kahvilaa. Kunnon kahvilalla tarkoitan paikkaa, jossa saisi hyviä sekä suolaisia että makeita ja annoksina haudutettua teetä. En suostu juomaan "haudutettua teetä tuosta kannusta", joka on seisonut kannussa ties kuinka kauan. Otan mieluummin pussiteetä. Arnold'sin Earl grey-pussit olivat muuten oikein hyvät, ja kun sähläsin ekan pussin rikki, niin myyjä sanoi heti, että voisin ottaa uuden.

Saimme myös huonekaluliikkeessä hyvää palvelua, joten Mies istuu nyt uudessa nojatuolissa ja on tyytyväinen. Tuolin takia teimme ylimääräisen reissun kotiin. Mies halusi ajaa "maisemareittiä", mikä on kiertoilmaus sille, että emme mene suorinta moottoritietä pitkin, vaan huristelemme pienempiä teitä. Täytyy myöntää, että maisemat ovat upeat, ja tänään oli vielä niin hieno päivä (siis eilen), mutta mieluummin etenisin pitkin moottoritietä ilman vastaantulijoita ja hirvet aidan takana.

Vanha tuoli lähtee maalattavaksi ja mökille käyttöön. Me kierrätämme huonekaluja aina, kun vain voimme. Myös vaatteet kiertävät, ensin sukulaisten luona ja loput UFFen laatikkoon tai kierrätyskeskukseen. Itse tuskin kierrämme enää loppulomalla muualle kuin mökille ja takaisin. Nyt vain toivotaan, ettei kesän ainoa lämmin päivä mennyt meillä autossa istuessa.

Ei kommentteja: